Historiske roser

De historiske roser har fået en stor plads både i mit hjerte men også i min have:-)
De er så skønne at, det også er dem der kun blomstre èn gang der får lov til at stå i min lille have.

Præsentation af mine historiske roser:
Alba Roser

Königin von Dänemark

Jeg var så heldig at, min søn i foråret 2011 vandt denne rose til mig på den årlige rosen udstilling på Aldershvile planteskole. Det var lige hvad jeg ønskede mig og han vil også  rigtig gerne med til næste år, for tænk nu hvis han vandt igen :-)Blomsterne er middelstor bare så dejlige og dufter skønt. Hen på aftenen forsvinder duften fra blomsterne, så hvis man vil nyde duften skal man ikke komme forsent ud i haven.
Blomstringen starter i begyndelsen af juli og varer ca. 3 uger. h. 150 cm. og B. 135 cm.
Det skulle være en meget hårdfør rose!
Efter et par år her i haven, må jeg sige at, den ER meget hårdfør. Det har igen slet ikke haft behov for at  blive beskåret pga. visne grene. :-D

Bourbon Roser

Boule de Neige

Det er en virkelig skøn rose med forholdsvis små mælkehvide blomster med fine rosa kanter :-)
og når jeg endelig skal plante den ud i det hvide bed, så skal den have en fremtrædende plads. Så jeg rigtig kan nyde den!
Denne skønne rose får lov til at blive stående i krukke. Mest fordi den ikke passer sammen med The Pilgrim. Bedet er nemlig ikke så hvid mere, men mere lysegult :-)

Souvenir de la MalmaisonSouvenir er nærmest ren marcipan ;-) den er  simpelhen så lækker at, jeg har hele 3 stk. af dem :-)
Den får store tykke knopper som da især i foråret er sarte over for regn. Knopperne folder sig ud og bliver store skålformede blomster 9 - 11 cm :-) Farven er sart lyserød og blegner som blomsten ældes.
Busken er ikke stor ca. 65 høj og bred og den kan også stå i lidt skygge.
Det er en rose der kræver god jord og som SKAL vinterdækkes. Hele denne sommer 2011 har de nærmest hele tiden stået med blomster, hvad mere kunne man ønske sig !
Damecener Roser

Rose de Resht

Denne rose tror jeg næsten er en klassiker blandt de historiske roser.  Den er kendt for sine gode evner i rosenolie industrien og det forstår jeg godt :-) Det er en meget smuk busk med dejlige karminrøde/purpur blomster. Den har stærktduftende blomster. Hvis du vil gemme dens blomster skal du plukke dem om morgenen hvor duften er kraftigst :-) højden bliver ca.90 cm. Eller mere som hjemme hos Jette Frölich hvor den er begyndt at klatre. bredden bliver ca.85 cm.
I sommeren 2010 oplevede jeg til min stor ærgelse at, noget af min Rose de Resht pludselig så anderledes ud. Den fik en helt anden farve en den oprindelige rose. Fænomenet fortsatte denne sommer 2011 og er jeg sikker på at det er en sport.


Smuk er den i hvert fald også med den lyslilla farve :-) Gros rose beauty.

Moskus Roser

Felicia


Endnu en af mine yndlings roser :-) Denne moskus rose er i virklighed ikke en historisk rose, rent tidsmæssigt.  Den er fra 1928. Men man mener at selve sorten er fler hundred år gammel. Den får en højde og bredde på 150 cm. og med det håber jeg at, den kommer op og dækker mit hvide hegn godt. Den er allerede ved at, blive en god tæt busk som virker meget sund.
Denne rose er virkelig god til at remontere! og der kommer de dejligste rosa med abrikos farvet blomster på. Blomsten er halvt fuld og knopperne sidder i klaser. Duften er bare skøn.!

Portland Roser

Comte de Chambord


Denne rose er bare flittig til at blomstre og den skuffer ikke :-) Det er en af mine yndlings, den har bare det hele. Smukke blomster, en god busk, dejlig duft, og mange blomster. Så har jeg vist heller ikke glemt noget ;-) Størelsen på den er ca. 90 cm.
I foråret 2011 satte jeg endnu en comte så de ville danne en større rosenbusk.

Kina Roser

Irene Watts
                   


Denne rose er til salg. Jeg har 7 stk. Læg en besked til mig hvis du er interesseret. Du kan også se mere om rosen på siden til salg.

Gallica roser

Sissinghurst Castle

Rosen er plantet i efteråret 2013..venter spændt på den :-)Denne side er under udarbejdelse 5.1.2014